עומדים לרכוש מכסחת? על מנת לצאת מרוצים לאורך שנים עליכם להתאים את המכסחת למדשאה הפרטית ולמגוון דגשים משלימים! מוזמנים לעצור ולהבין כיצד רוכשים מכסחת דשא בצורה חכמה. אז על מה אין להתפשר, מה חייב לבדוק מראש ומהיכן מתחילים את שלב הבדיקה? לרשותכם 7 דגשים שיסייעו לבחור בצורה מושכלת את מכסחת הדשא האידיאלית ביותר נקודתית עבורכם. שנתחיל?!
כידוע, בתחום של מכסחות דשא ניתן למצוא מגוון סוגים. יש מכסחות שנדרש לדחוף ויש כאלו בעלי יכולת נסיעה עצמית (במקרה זה המנוע מסיע את המכסחת). מה עדיף? כאן רצוי לבחון מהו הגודל של המדשאה ועד כמה מבקשים להקל על עצמכם את העבודה.
מכסחת שאין צורך לדחוף נחשבת מעט יותר כבדה, אך כיוון שלא אתם נדרשים להניע אותה, אין זו בעיה. מצד שני, כאן נמצא גיר שמעביר כוח לעבר הגלגלים, משמע מדובר באלמנט נוסף שדורש תחזוקה, ואף לרוב מדובר במכסחת שנחשבת יותר יקרה. מה באשר למכסחת שנדרש לדחוף? זו נחשבת מאוד אמינה, יותר קלה ופחות רגישה לבלאי, אך היא אינה מתאימה למדשאות גדולות.
עוד פרמטר שחשוב לקחת בחשבון נוגע לסוג המנוע. יש לבחון האם מכוונים למכסחת שעובדת על בנזין או על חשמל. מצד אחד, מנוע חשמלי נחשב יותר שקט, כך שאם גר לידכם שכן נרגן, זה עשוי לסייע. מחפשים סיבות נוספות? מכסחת דשא על בסיס מנוע חשמלי לא פולטת רעלים, נחשבת קלת משקל ולרוב מגיעה עם מערכת הפעלה נוחה. מצד שני, מדובר במכסחת שנחשבת יחסית חלשה וכמובן שיש ברקע את הכבל שמגביל מבחינת תמרון ומרחק.
מה לגבי מכסחת שעובדת ע"י סוללה? בתמציות נציין שמדובר באופציה טובה, אם כי יקרה. מתי אם כן נבחר במכסחת שעובדת על בנזין? בעיקר אם מבקשים להימנע מכבל, אם המדשאה אינה קטנטנה ואם יש הרבה עשבים. מכסחות דשא על בנזין נחשבות חזקות, ואף נמנע החשש שהעוצמה של המצבר תיפגע עם הזמן, כפי שנוטה לקרות למכסחת דשא נטענת.
בשנים האחרונות מתחזקת התפיסה שמוטב לכסח בשיטת mulching. במה מדובר? הרעיון הוא לא לאסוף את הדשא שמכסחים, אלא לקצץ ולפזר אותו בחזרה על המדשאה. מדוע זה טוב? מעבר לעובדה שאין צורך להתעסק עם איסוף או עם פינוי הסל, מדובר בשיטה שמטיבה עם צמיחת הדשא.
פיזור הכיסוח שעובר קיצוץ משמעותי (באופן אוטומטי) מסייע לחסוך בהשקיה (80% מסך הדשא עשוי ממים) ובדישון (הדשא המכוסח הופך בעצמו לדשן). מכאן שאם רוצים לנצל פיתוח פשוט אך חכם, מוטב לחסוך זמן ולהתמקד במכסחות ייעודיות.
רבים שעומדים לרכוש מכסחת דשא נוטים להתעלם מהחומר שממנו הגוף של המכסחת בנוי, וכאן נעצור לערוך סקירה מהירה, כך שתבינו מה מתאים נקודתית עבורכם. ובכן קיים גוף שעשוי ממתכת. סוג זה נחשב איכותי ואם מתעוררת תקלה, קל לתקנה. יש גוף שעשוי מיציקת אלומיניום.
הוא אומנם אינו מחליד, אך אם מתעוררת בעיה, עלות התיקון תתגלה כיקרה. מה עוד? קיים גוף שעשוי מפולימר. כאן מדובר באופציה מעולה וקלה שאינה מחלידה, אך בעת פגיעה נדרש להחליף את כל הגוף. מסקנה? חשוב לבחון כיצד נוטים לשמור על הציוד. הן מבחינת אחסון והן מבחינת תפעול שוטף.
בעת רכישת מכסחת, נוטים להזניח את הפרמטר שנוגע לגלגלים, וזוהי כאמור טעות. למה אם כן חשוב לשים לב? מעבר לעובדה שעליהם להיות עשויים מחומרים עמידים, חשוב לוודא שהציר בנוי מיחידה אחת (תומך באורך החיים של הציר) וחשוב שהם יכילו 2 מסבים (תומך באורך החיים של הגלגל).
כאשר עומדים לרכוש מכסחת דשא, הכרחי לוודא שניתן לשחק עם הגובה של הלהבים. מדוע? עבור כל סוג דשא יש גובה כיסוח שנחשב אידיאלי, ואף באביב מוטב לכסח מעט יותר נמוך, משמע נדרשת שליטה. רוב הסיכויים שתגלו שהמכסחת הרצויה מציעה זאת, אך עדיין חשוב לוודא.
אל תרכשו מכסחת עוצמתית יתר על המידה, וכך גם ההיפך – אל תרכשו מכסחת בעלת עוצמה לא מספקת, ופה ניגש להסביר. כאשר רוכשים מכסחת שאינה מספיק עוצמתית, בעת הכיסוח היא תתאמץ יתר על המידה, ולכן עשויה לסיים את הקריירה שלה יחסית מהר. במקביל, רכישת מכסחת שעוצמתית יותר ממה שנחוץ, לא רק תצריך הוצאה מיותרת, אלא גם תדרוש למצוא עבורה שטח אחסון יותר גדול.
באופן גורף ניתן לומר שאין לרכוש מכסחת דשא שמציעה פחות מ – 1300 וואט (עבור מכסחת חשמלית), ואין לרכוש מכסחת דשא שמציעה פחות מ – 3.5 כ"ס (עבור מכסחת בנזין), וזאת כי אז רוב הסיכויים שתידרשו להחליף את המכסחת יחסית מהר (פשוט כיוון שעבדה קשה מדי).
מדובר במכסחות מאודת נפוצות. מושתתות על מנוע בעירה ומכילות סכין אופקית לצד ציר אנכי. לרוב מציעות בין 3.5 ל – 6.5 כ"ס. כמו כן, מובילות לביצועים טובים, לרדיוס כיסוח נאה והן מותאמות למדשאות גדולות ולתנאים מאתגרים
מכסחת דשא נטענת מזכירה מכסחת דשא חשמלית, אך כאן אין לנו כבל שנדרש להתחשב בו. מה כן יש? במקום כבל שמחובר לשקע ישנה סוללה נטענת. היתרון הגדול נעוץ בשימוש הפשוט, אך החיסרון היחסי הוא שביחס למכסחת דשא חשמלית, כאן המשקל יותר משמעותי, העלות יותר יקרה ואילו רדיוס הכיסוח יותר קטן. מעדיפים להתמקד בסוג הזה? תיבחנו היטב את חיי הסוללה – לאורך שנים החיים שלה מתקצרים.
ניתן למצוא מכסחות דשא ב – 500 ש"ח וניתן למצוא מכסחות דשא שעולות בקירוב ל – 6,000 ש"ח. מאוד תלוי מהו הצורך (פרטי או מקצועי) ואלו מאפיינים מחפשים. שנרחיב? משנה האם מדובר במכסחת דשא חשמלית, רובוטית, שעובדת על בנזין, או בעלת הנעה עצמית. משנה מהו המותג, מהו נפח המנוע, מהו ההספק ואף מהי העוצמה. כמו כן, משנה אלו דרגות כיסוח קיימות, מאיזה חומר עשויים הגלגליים וגוף המכסחת, אלו אפשרויות איסוף גזם נכללות, כמה להבים קיימים, מהו ההספק ואך מהו שטח הכיסוי. מכאן כאשר משווים מחירים, חשוב לוודא שמשווים בין מכסחות שעונות על אותם הנתונים. מרגישים שהולכים לאיבוד? מוזמנים להתייעץ עמנו!
מלאו פרטים וניצור עמכם קשר