אנשים משקיעים לא מעט זמן ומחשבה לפני שבוחרים כלי גינה, במיוחד אם מדובר בכלי יקר, כגון מכסחת או טרקטורון דשא. עם זאת, לאחר הרכישה אנשים לא פעם טועים לחשוב שאם הם השקיעו בפירמה טובה, הם את שלהם עשו. מדוע מדובר בטעות? כי גם כלי הגינון הטובים ביותר דורשים תחזוקה וגם את כלי הגינון הטובים ביותר ניתן להרוס יחסית בקלות. מבקשים להימנע מאותן טעויות שכיחות שמובילות לנזק רב? מוזמנים להכיר 5 טעויות מרכזיות שאנשים נוטים לעשות בהקשר לתחזוקה של כלי עבודה, ולהתחיל להפנים כיצד מוטב לנהוג אחרת.
מכירים את זה שמסיימים לבצע עבודה מתישה, ורק רוצים להיכנס הביתה, לעשות מקלחת ולקחת בירה קרה? ובכן אף אחד אינו מתלהב בתום פעולה מורכבת (כגון כיסוח מדשאה) להתמהמה ליד הכלי רק כדי לעבור עליו ולוודא שכל החלקים שלמים, תקינים ונקיים. עם זאת, אם לאורך זמן לא מקפידים על ניקיון בתום הפעולה, פשוט מסבים נזק רב. מה אם כן נדרשים לעשות? ובכן מאוד תלוי באיזה כלי מדובר, אך באופן כללי חשוב לוודא שאין חלקים סתומים, משוחררים, או פגועים. נתקלתם בתקלה? טפלו בה במידי.
רבים עובדים עם כלי מאסיבי ותוך כדי עבודה שמים לב שמשהו אינו עובד כשורה, אך פשוט מתעלמים. אנשים נוטים לחשוב שכול עוד הכלי מתפקד, אין צורך להתחיל לאתר את מקור הבעיה, ובטח שאין צורך להגיע עם הכלי לטיפול מקצועי. עם זאת, אין זה כלל חכם, וזאת כי כאשר שומעים רעש מוזר שלא נשמע בפעם שעברה, או כששמים לב שפעולה מסוימת אינה מתבצעת באופן חלק כבעבר, סימן שישנה תקלה, וכפי שהמציאות מלמדת, התעלמות אינה פותרת דבר, ואף במקרה זה מעצימה מצב של בלאי. כאן נחדד שככול שעולים על בעיה בהקדם, כך ההוצאה עבור התיקון תהיה יותר זניחה, ואף כך ניתן למנוע מכדור שלג של בעיות להתעצם.
הרבה אנשים שמשקיעים ברכישת כלי איכותי, ממהרים להרכיב חלקים לצד סיוע של חוברת ההדרכה, אך לאחר השימוש הראשון זורקים את החוברת הצידה, מתוך מחשבה שהיא עשתה את שלה. מדוע זו טעות? כי ממש כפי שמדי פעם מופיעה ברכב תקלה שניתן לתפעל לבד (כל עוד נעזרים בספר ההוראות), כך גם נכון הדבר בכול הנוגע לכלי גינון, ואף מעבר לכך.
יש להבין שספר מוצר אינו רק מסביר לגבי בעיות נפוצות, אלא הוא גם מעניק דגשים חשובים לגבי עבודה זהירה, מסביר מה נדרש לעשות לפני תחילת עבודה ובתום העבודה, מסביר מהו מצב תקין לפני תחילת עבודה, מעניק טיפים יעילים לטובת עבודה יעילה וזהירה, מסביר לעומק לגבי תחזוקה שוטפת, מסביר לגבי תפעול חלקים וכדומה. אי לכך לא רק שחשוב לדעת בכל נקודת זמן היכן החוברת נמצאת, אלא גם לקראת השימוש הראשון יש לעיין היטב בחוברת, ואף לסמן דגשים חשובים, כך ברגע שתתקלו בבעיה (או שתתעורר שאלה), תדעו מה לעשות.
החורף נמצא בפתח וזה אומר שלמשך כמה חודשים לא תעשו מספר פעולות משמעותיות בגינה, כגון גיזום המדשאה. לכאורה מדובר בהזדמנות נהדרת לעשות "טיפול עשרת אלפים" למכסחת או לטרקטורון הדשא, אך בפועל רבים מתעלמים מהסיטואציה, ופשוט מאחסנים את הכלים ללא שום יחס מיוחד, עובדה שמובילה לבלאי מתגבר.
מה אם כן נדרש לעשות על מנת לטפל היטב בכלים מורכבים כגון מכסחת דשא? ובכן יש צורך לוודא שסך החלקים משומנים כראוי, כך שלאורך כמה חודשים (שנחשבים לחים במיוחד) לא תתווסף קורוזיה. כאן נעצור לחדד שקורוזיה שלא מטופלת בזמן מזיקה באופן ניכר למתכות, מובילה לבלאי מוגבר. כמו כן, יש לוודא שלקראת האחסון מנקזים את סך הדלק. לא חבל? ובכן יש להבין שדלק שעומד לאורך זמן ללא שימוש אט אט מכלה את חלקי הגומי והפלסטיק, ובמקביל מגביר לחות, עובדה שבין היתר מזיקה לאיכות של מיכל הדלק.
רבים מהאנשים נוטים לחשוב שכל מה שנוגע לתחזוקה שוטפת, אולי נכון עבור הרכב הפרטי, אך לא עבור הטרקטור, מכסחת הדשא וכדומה. עם זאת, כפי שמציין ספר ההוראות שמגיע עם הציוד, יש מספר פעולות תחזוקה שבהחלט נדרש לבצע (אם מדי חודשיים ואם מדי שנה) ושבהחלט ניתן לבצע
לבד, ללא שום הכשרה מקצועית. אנשים שמעדיפים להתעלם מאותה הוראה בסופו של יום משלמים ובגדול. נדרשים להשקיע לא מעט כסף בתיקונים, כאלו שהיה ניתן למנוע לו רק היו מקפידים. כך למשל נציין שחשוב להחליף בזמן שמן, להשחיז כנדרש סכיני כיסוח, להחליף פילטר (בהתאם לסימנים) וכדומה.
מלאו פרטים וניצור עמכם קשר