כיצד לנקות מכסחות דשא?

ניקוי מכסחת דשא היא פעולה חשובה, והיא פעולה שנדרשת עבור כל סוג של מכסחת. מדובר בכמה צעדים פשוטים לביצוע שמונעים בלאי, שמשמרים את איכות הפעולה ושמונעים מגוון תקלות מיותרות. מוזמנים ללמוד כיצד לנקות מכסחות דשא (ואף באיזו תדירות), אלו כלים מסייעים נדרשים, מהן דרישות התחזוקה בחורף כאשר המכסחת במנוחה, למה חשוב לשים לב, מהם השלבים הנכונים ובאופן כללי מוזמנים ללמוד כל שנחוץ על מנת לשמור על מכסחת הדשא שלכם יעילה לאורך זמן.

מכסחות דשא

גם המכסחת הטובה ביותר דורשת תחזוקה

ידוע לכל שכשמדובר במכסחת דשא מוטב להשקיע במכסחת איכותית, שמתאימה לצורכי הגינה ושמציעה תרחיש שימוש נוח ואפקטיבי. באותה נשימה, ידוע לכל שגם את המכסחת הטובה ביותר צריך לטפח. שנרחיב? לפני ואחרי הכול נדרשים לנקות היטב. כאן אנו באים לומר שגם אם מעולם לא פתחתם מכסה מנוע, את מכסחת הדשא שלכם אתם בהחלט יכולים לנקות לבד וביעילות. רק צריך להבין מהי התדירות הנחוצה ומהם השלבים השונים, וכמובן להקפיד. מה אם כן נדרש לעשות – כיצד לנקות מכסחות דשא? יצאנו לגלות!

7 שלבים פשוטים לניקוי להבים

תוהים כיצד לנקות מכסחות דשא? ובכן החלק העיקרי שיש להתמקד בו נוגע לחלק התחתון, לסיפון, המקום שבו מורכבים הלהבים.אם הלהבים יהיו מלאים בשאריות דשא שנדבקו והתייבשו עליהם, פעולת הכיסוח לא תהיהחלקה, עובדה שבין היתר תייצר מדשאה שאינה אחידה. אינכם רוצים "חורים" במדשאה? חשוב להקפיד על ניקוי להבים. כיצד? עברו על השלבים הבאים:

  • בטיחות – ראשית בטיחות, ועל כן נדרש זוג כפפות עבודה וכמובן נדרש לוודא שהמכסחת לא מחוברת לשום מקור כוח.
  • ריקון – מרוקנים את מיכל הדלק. מדוע? ניקוי הלהבים מצריך היפוך של סך המכסחת, פעולה שעשויה להוביל לדליפת דלק. על מנת לרוקן כראוי את הדלק מבלי לבזבז אותו, מוטב להיעזר במשאבת יד ובכלי אחסון.
  • מונעים זרם חשמלי – לקראת שטיפה חשוב ביותר להפריד את החוט של המצת מהמצת – אינכם רוצים שזרם חשמלי יסכן אותכם בעת הפעולה! כיצד מבצעים זאת? פשוט מושכים את החוט של המצת, אם כי יש דגמים שבהם יש צורך להיעזר במפתח ברגים. אם אינכם סגורים כיצד מבצעים זאת בדגם שרכשתם, מוזמנים לפנות אלינו ולקבל הנחיה מקצועית.
  • ניקוי – עתה כאשר אין סכנה שדלק יישפך או שניצוץ חשמל יסכן את שלומכם, ניתן לעבור לפעולה עצמה – שטיפת המכסחת. מוטב להיעזר בצינור גינה ובאמצעות יצירת זרם חזק להתיז על האזור של הלהבים. המטרה היא לרכך ולהסיר שאריות דשא שנדבקו לאורך זמן. לאחר הניקוי הראשי, מוטב להיעזר במברשת קשיחה. עם המברשת עברו על האזורים הסמוכים (על המעטפת) ועל הפסולת העיקשת שממאנת להיפרד בקלות.
  • הסרה והשחזה – עתה לאחר שהלהבים נקיים, מומלץ להסיר אותם. אן כדי לנגב בצורה יעילה ולהגיע לאזורים נוספים לטובת ניקיון, ואם כדי לנצל את ההזדמנות עבור השחזת הלהבים. על מנת לפרק את הלהבים מוטב להכין מראש מפתח רצ'ט ארוך, או לחלופין מפתח ברגים. כאן נציין שבכל הנוגע להשחזה חשוב להיזהר ומומלץ להיעזר באבן משחזת. עוד נוסיף ונחדד שאם אינכם יודעים כיצד משתמשים באבן משחזת, מוטב לראות סרטון הדרכה. אינכם רוצים שפעולה לא מקצועית תוביל לפגיעה משמעותית.
  • שימון החלקים – כל החלקים נקיים, יבשים ואפילו מושחזים? עתה הגיע העת לשמן. הקפידו לשמן כראוי לא רק את הלהבים, אלא את כל המעטפת. כאן נמליץ לא לבחור בשמן אקראי, וזאת כי חומר סיכה ייעודי ואיכותי מסייע למזער בלאי, ממזער אנרגיה תרמית, מגביר את פעולת החיכוך, מסייע במניעת קורוזיה, ממזער כמות עשן, מונע הידבקות של פסולת דשא וכדומה. כיצד אם כן נבחר בסוג המתאים ביותר? ובכן זהו נושא עבור מאמר אחר, אך כן נציין שאם מתלבטים בין שמן חצי סינתטי, לבין שמנים מינרלים, מוזמנים להתייעץ עמנו. אנחנו כבר נדע להכווין לעבר הסוג המתאים ביותר עבור כל מכסחת דשא,ונמליץ בהתאם לצורך. באופן כללי נמליץ להתמקד בקווי ייצור של שמנים שמראש מיועדים למוצרי גינה, יש כאלו לא מעט.
  • הרכבה – עתה לאחר שהכול נקי, יבש, מושחז ומשומן, הגיע עת להרכיב הכול מחדש.

תחזוקת מכסחת דשא - היבטים משלימים

על השאלה כיצד לנקות מכסחות דשא יש לענות באמצעות מגוון היבטים משלימים. כך למשל יש לנקות את המסננים ואף לאחר 8 שעות עבודה. הרעיון הוא לנקות באמצעות לחץ אוויר. עם זאת, אם המסנן עשוי אך ורק מלבד, תאלצו לשטוף אותם במים וסבון, אם כי גם בנזין עשוי להועיל. המסננים עשויים מספוג? שטפו אותם בדלק ולאחר ייבוש מלא תשמנו. המסנן קרוע? החליפו אותו! מה עוד יש לנקות? אך סלי האיסוף כמובן. וודאו שסך פתחי האוויר נקיים.

הבטחנו תשובה מקיפה עבור השאלה כיצד לנקות מכסחות דשא, אך פה אנו מבקשים לענות גם על השאלה כיצד מאחסנים מכסחות דשא, וזאת כי גם לכך יש השפעה ישירה על איכות התחזוקה ועל מזעור הבלאי. ובכן מכסחות דשא מוטב לשמור במקום שאינו חשוף לשמש ישירה ואף מוטב לכסות, כך שלא יסבלו מלחות.

כיצד לנקות מכסחות דשא לקראת החורף?

כידוע, בחורף לא מכסחים את המדשאה, משמע המכסחת יוצאת לפגרה. כאן ראוי לדעת שלפני שמאחסנים את המכסחת למשך כמה חודשים מנקזים את כל הדלק. מדוע? הדלק מכיל אלכוהול שמזיק לחלקי הפלסטיק, ואף עשוי להוביל לחלודה. אם ציינו חלודה, נרחיב לגבי הסרת חלודה ממתכת. הסרת חלודה מחלקי המכסחת חשובה ביותר. ניתן לבצע זאת ע"י צמר פלדה או נייר זכוכית. כאן נשוב ונציין שבטיחות מעל הכול, ועל כן מוטב לעטות כפפות עבודה וכמובן שגם משקפי מגן. החלודה הוסרה? רססו עם חומר סיכה כדי לשמר את התוצאה.

טיפים מומלצים לדרך

לסיכום נסיים עם מספר טיפים. על מנת למזער עבודת תחזוקה, מוטב לכסח כאשר הדשא יבש גם כדי לשמור על הסל מאוורר וגם כדי להקל על פעולת הסכינים. הידעתם? מכסחות דשא הם הדרך לטפח את הדשא בצורה הקלה והמהירה ביותר. מה עוד? השקיעו בשמנים איכותיים, הקפידו על תדירות ניקוי מספקת ואם יש שאלות, תבררו לפני שפועלים. בהצלחה!

כל עוד פועלים לבד, אין הוצאות, מלבד רכישה שנתית של שמנים מתאימים. לוקחים את המכסחת לטיפול מקצועי? תצפו להוצאה של כמה עשרות שקלים בכול פעם.

מכסחת דשא יש לנקות לפחות פעמיים בשנה. עם זאת, אם משתמשים במכסחת לפחות מדי חודש, מוטב לנקות בין שלוש עד ארבע פעמים בשנה. באשר למסננים, יש לנקות לאחר 8 שעות עבודה.

.

דילוג לתוכן