בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים בוחרים לטפח את הגינה (או את המרפסת) באמצעות דשא סינטטי. מעבר לעובדה שדשא סינטטי נראה רענן לאורך כל השנה, חוסך במים ומתאים לאקלים הישראלי, הוא חוסך עבודה רבה. עם זאת, למרות שאין צורך לדשן, להשקות ולכסח, דשא סינטטי כן נדרש לנקות. אם בשל עלים נושרים, ואם בשל הצטברות של אבק וצואה של בעלי חיים. כיצד אם כן ניתן לפעול, באיזו תדירות נדרש לנקות דשא סינטטי, מה חשוב לדעת כאשר הדשא הסינטטי ממוקם במרפסת וכיצד מתמודדים עם מפגעים מאתגרים? כל זאת ועוד כאן בפנים!
ראשית נציין שבכל הנוגע לדשא סינטטי, החיים קלים – אין צורך להשתעבד לפעולת הניקיון. כלומר כל עוד המדשאה לא מכוסה בעלים, או מנוקדת בצואה של כלבים, רצוי לנקות פעם בחודש. אם כן איך לנקות דשא סינטטי? ובכן כל שנדרש לעשות זה לבחור באמצעי הניקוי הרצוי ולהתמיד. מפחדים לשכוח? תקבלו החלטה לנקות בכל תחילת חודש.
מעניין אותכם איך מנקים דשא סינטטי רוב האנשים? ובכן מחקר שנערך בקרב ציבור הגננים מעלה שבעלי דשא סינטטי בעיקר נעזרים במסרק דשא או שואב עלים, ואילו רק מיעוט נעזר במגרפה, או בשואב אבק.
הרבה פעמים כאשר תוהים איך לנקות את המדשאה, ראשית יש להבין האם נדרש מכשיר ייעודי ומול מה מתמודדים. מסקנה? לפני שמקבלים החלטה, רצוי להתחשב בשלושת הגורמים הבאים:
עבור כל מי שמבקש להבין איך לטפל בדשא סינטטי, נעצור להעניק מספר טיפים פשוטים ליישום שמראש יימנעו מהדשא להתלכלך:
בכל זאת הכלב או החתול עשו צרכים במדשאה? תערבבו מים חמים עם סבון וחומץ לבן ותרססו במיקום הרצוי. את הפעולה מוטב להשלים על מטלית רטובה. כמו כן, ניתן להיעזר בשמפו ייעודי לניקוי דשא סינטטי. שמפו מסוג זה לא רק מנקה ומחטא, אלא גם מנטרל ריחות רעים ומשאיר ניחוח מבושם.
עתה כאשר אתם כבר יודעים איך מנקים דשא סינטטי, נעצור לחדד שיש מגוון פעולות פשוטות שמסייעות למזער לכלוך, ובמקביל קיימים מספר עזרים ייעודיים (כגון שמפו לניקוי מדשאות ומכשירים ממונעים), אך גם מספר עזרים ביתיים, כגון מפוח עלים, חומץ וסבון כלים. העיקר לא להזניח את המדשאה, ולפחות פעם בחודש להקפיד לנקות אותה. בהצלחה!
מלאו פרטים וניצור עמכם קשר